Із вокзалу Краматорська терміново вивезуть усіх людей автотранспортом, шукають водіїв – мер

Фото: телеграм УЗ


Міський голова Краматорська Олександр Гончаренко повідомив, що із залізничного вокзалу негайно вивезуть автотранспортом усіх мешканців.

Про це він заявив в Українському медіацентрі, повідомляє Українська правда.

«Сьогодні починаємо екстренно евакуювати людей усім комунальним транспортом, усім приватним транспортом.

Шукаємо водіїв. Десь 30-40 водіїв потрібно на сьогодні – нам не вистачає 30 водіїв. Будемо залучати всіх небайдужих та охочих.

Ми будемо продовжувати евакуацію автобусами в більш безпечні місця, до яких будуть далі подаватися потяги. Ми будемо це робити з різних локацій, щоби не доводити до великого скупчення людей.

Це буде відбуватися з нашого міста і з сусідніх міст».

«Укрзалізниця» повідомила, що на станції Краматорська поїзди не будуть зупинятися. Наразі планують здійснити евакуаційний рейс зі Слов’янська до Ужгорода потягом №45.

Також очікують відправку поїздів №274, 276, 278 та 92 до Львова, Чернівців, Тернополя та Одеси відповідно.

Поїзди будуть рухатися по мірі їх наповнення. Час не повідомляють публічно з міркувань безпеки.

Краматорський міський голова переконаний, що на вокзалі могли загинути всі 4 000 мирних мешканців, які перебували там, якби ракета влучила в будівлю вокзалу, а не вибухнула б у повітрі.

На його думку, головною метою удару було посіяти паніку та зірвати плани української влади з безпечної евакуації населення.

Гончаренко розповів, що в деяких зі 100 людей, яких поранило внаслідок удару, відірвало кінцівки.

О пів на одинадцяту 8 квітня російські окупанти з окупованих територій Луганщини запустили касетні снаряди з комплексу «Точка-У» по вокзалу Краматорська: загинуло 39 людей, ще близько сотні поранених. Серед загиблих є також і діти.

Глава Європейської Ради Шарль Мішель, який перебуває з офіційним візитом у Києві, заявив, що Україні потрібно надати негайно ще більше зброї.

оренда квартири Львів

Новини