Контроль над Метьолкіним є проблемою, але не дасть РФ переваги у битві за Сєвєродонецьк – голова РА

Фото: Радіо Свобода

Голова Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко заявив, що контроль окупантів над селищем Метьолкіне на Луганщині не створить для сил РФ тактичної переваги і особливо не вплине на перебіг битви за Сєвєродонецьк.

Про це він заявив «Радіо Свобода»

«Сказати, що це якось вплине на Сєвєродонецьк – це не дуже вплине, але психологічно це для нас певна проблема. На тій стороні Донця ми котролюємо не лише частину промзони Сєвєродонецька, але і ще декілька населених пунктів. Тобто у нас був такий плацдарм для тієї сторони Донця, з яким у нас ускладнена логістика.

Це (Метьолкіне – ред.) був такий собі люфт для маневрів, щоб наші хлопці не потрапили в оточення на «Азоті», на «промці» Сєвєродонецька».

Про те, що Збройні сили України втратили контроль над селищем Метьолкіне поблизу Сєвєродонецька заявив 20 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний назвав Сєвєродонецьк ключовою точкою в системі оборони Луганської області.

оренда квартири Львів

Новини