Кремль розпочав стратегію приєднання Херсону до РФ – голова місії США в ОБСЄ

Фото: TBA

Кремль запустив свою стратегію приєднання тимчасово окупованих українських території до Росії, яку вже бачили раніше.

Про це під час пресконференції у Відні заявив голова місії США в ОБСЄ Майкл Карпентер, повідомляє Суспільне.

«Херсон став тим місцем, яке я б назвав лабораторією жахів. Ми бачимо, як Кремль запустив свою стратегію приєднання українських територій до Росії. І ми вже бачили таку стратегію раніше. Все це, на жаль, доволі відомі кроки. Ми вважаємо, що Кремль чекає моменту, щоб приєднати Херсонську область до Росії і вважаємо, що референдум є одним із можливих шляхів», – каже голова місії США в ОБСЄ.

За його словами, якщо будь-яке місце має приналежність до української ідентичності, то воно руйнується військовими РФ. І такі руйнування мають систематичний характер.

«Ми бачимо, що є атаки на храми, на культурні об’єкти та музеї, зокрема руйнування музею ім. Григорія Скоровороди на Харківщині», – розказав голова місії США в ОБСЄ.

Також Карпентер розповів про те, що російські військові незаконно затримують та катують цивільних людей на Херсонщині.

«Наразі ми бачимо звіти катування щонайменше 600 людей в Херсонській області. Їх тримають у спеціальних підвалах, які слугують кімнатами тортур. Інує інформація про точну локацію таких приміщень – це будівля Херсонської державної адміністрації та ліцею № 17 у Генічеську. Саме туди російські військові вивозять місцевих чиновників, журналістів, громадських активістів і тих людей, яких росіяни вважають учасниками мітингів проти Російської окупації», – каже голова місії США в ОБСЄ Майкл Карпентер.

оренда квартири Львів

Новини