Кримський міст має бути знищений – Подоляк

Фото: Фокус

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Кримський міст має бути знищений як законна військова ціль.

Про це він заявив в інтерв’ю The Guardian, повідомляє Українська правда.

Як пише видання, Подоляк в інтерв’ю дав зрозуміти, що Україна розглядає Кримський міст, який сполучає окупований півострів із материковою частиною Росії, як законну військову мету.

«Це незаконне будівництво та основні ворота для постачання російської армії у Криму. Такі об’єкти мають бути знищені».

Крім того, за словами Подоляка, у «найближчі два-три місяці» варто очікувати нових інцидентів, подібних до вибухів у Криму.

«Звичайно, я згоден із Міноборони Росії, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я вважаю, що ми могли б побачити більше таких випадків».

Подоляк зазначив, що Україні потрібні додаткові реактивні системи залпового вогню. Також він розповів, що український контрнаступ проходить зовсім інакше, ніж російський.

«Росія начебто навчила всіх, що для контрнаступу потрібна величезна кількість живої сили, як гігантський кулак, і треба рухатися лише в одному напрямку. Ми не використовуємо тактику 60-х та 70-х років минулого століття».

Нагадаємо, 16 серпня у Джанкойському районі окупованого Росією Криму пролунали вибухи. Повідомлялося про детонацію на складі боєприпасів у селищі Майське. Окупанти Криму почали евакуацію людей.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак натякнув, що за вибухами у Криму стоять ЗСУ, і додав, що знищення російських складів зі зброєю триватиме до повної деокупації українських територій.

За інформацією The New York Times, до ранкових вибухів на складі під Джанкоем в Криму причетний елітний український військовий підрозділ.

В обідню пору росЗМІ повідомили про нові вибухи у Криму – на цей раз на військовій авіабазі під Сімферополем.

9 серпня на військовому аеродромі «Саки» у Новофедорівці також лунали вибухи.

оренда квартири Львів

Новини