Лідери Групи семи погодили ембарґо на російське золото – ЗМІ

Фото: DW

Лідери країн «Групи семи» попередньо узгодили застосувати ембарґо на російське золото.

Про це повідомляють Reuters з посиланням на джерела, знайомі з перебігом перемовин та кореспондентка телеканалу CNN Кейтлін Коллінз з пулу Білого дому з посиланням на свої джерела, інформує Українська правда.

48-й самміт лідерів країн G7 пройде в баварському замку Ельмау в Німеччині. Він триватиме з неділі 26 червня до вівторка 28 червня.

Окрім лідерів США, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Японії та Італії, на саміті візьмуть участь президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Євроради Шарль Мішель. На саміті також виступить президент Володимир Зеленський.

Казначейство США повинно оголосити офіційне рішення американського уряду про ембарґо 28 червня.

Експорт золота є другим найбільшим джерелом прибутку в російському державному бюджеті після експорту енергоносіїв (нафти, газу тощо). Раніше через західні санкції низка гравців на ринку вже припинили покупати російське золото через побоювання порушити санкційний режим у сфері оформлення банківських транзакцій.

Росія щороку видобуває на своїй території десяту частину від усього золота, яке видобувають у світі.

Після анексії Криму 2014 року золотовалютні резерви Росії зросли втричі.

Нагадаємо, на початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну світовий попит на золото разюче зріс через побоювання на тлі глобальної інфляції.

Американські санкції передбачають заборону на транзакції щодо золота, яким володіє уряд РФ.

Запаси дорогоцінних металів у резервах російських банків скоротилися на 20% з початку повномасштабної війни РФ проти України.

Reuters повідомляли зі своїх джерел 21 червня, що ембарґо на російське золото може бути включене до наступного пакету санкцій Європейського Союзу.

Розслідування видання New York Times підтвердило факти, що Росія через приватну військову компанію «Ваґнер» видобуває і вивозить золото з Судану.

оренда квартири Львів

Новини