Луганщина: окупанти обстрілюють будинки та волонтерів

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

16 масованих артилерійських атак витримали міста та села Луганщини за минулу добу, багато будинків зруйновано, серед них дві школи. Також окупанти обстріляли автомобіль з волонтерами.  

Про це повідомив голова Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай.

Сьогодні вночі диспетчер отримав повідомлення про влучання російського снаряду по двох сусідських будинках в Рубіжному, які були зруйновані та охоплені полум’ям. Є випадки із займанням покинутого житла чи пошкодженням без розповсюдження вогню. Про це вже не завжди повідомляють, тому що зараз таке трапляється десятки разів на день. Ще два будинки палали у Новодружеську – наряд ДСНС зміг прорватися в район міста, як тільки вщухли обстріли.

Крім того, пошкоджено п’ять житлових будинків у Гірському, ще 10 – у Оріховому.

Вчора зранку російською армією була обстріляна будівля школи в нових районах Сєвєродонецька – там сталося займання в кабінетах. Пізніше стало відомо про пошкодження ще одного освітнього закладу міста.

Окрім того, під Попасною росіяни відкрили вогонь у напрямку автомобіля із волонтерами. У транспортному засобі перебували два місцевих жителя та вінничанин. На щастя, обійшлося без жертв.

У Лоскутівці, що поблизу Лисичанська, вчора ввечері загинув 70-річний чоловік. А приблизно в той же час на вулиці міста отримав поранення місцевий житель.

Ще невідома кількість жертв внаслідок обстрілів Гірської громади, яких росіяни завдавали вчора протягом дня.

У Гірському та Оріховому ворогом зруйновані щонайменше 15 будинків. Заходи щодо встановлення можливих додаткових пошкоджень та  постраждалих осіб ще тривають.

Також стало відомо, що під час доставки ліків та медикаментів до лікарні в Сєвєродонецьку під мінометний обстріл потрапили службовий поліцейський автобус, а також власний автомобіль співробітника поліції. Постраждалих немає.

оренда квартири Львів

Новини