Лукашенко заявив, що давно визначив участь у «спецоперації» Росії в Україні

Фото: росЗМІ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у союзі Білорусі та Росії вже давно створено єдину армію, і що він «давно визначив» участь Білорусі у війні РФ проти України.

Про це повідомляє білоруське державне видання БелТА з посиланням на виступ Лукашенка на церемонії покладання вінка у меморіальному комплексі «Курган Слави» з нагоди Дня незалежності Білорусі 3 липня

«Ми єдина країна, яка підтримує росіян у цій боротьбі. Ті, хто нам дорікають, ви що не знали, що у нас найтісніший союз із Російською Федерацією? З державою, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу – Союзну державу. Де в союзі два незалежні народи.

І що вони не знали, що у нас створено вже давно у союзі Білорусі та Росії єдине угруповання збройних сил? Фактично єдина армія. Ви ж це все знали, то чому нам сьогодні дорікаєте? Ми були і будемо разом із братньою Росією. Наша участь у «спецоперації» визначена мною давно».

Лукашенко заявив, що у перший день нападу Росії на Україну він нібито сказав, що білоруси «нікому не дозволять стріляти в спину російській людині».

За його словами, білоруси «зайняли оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоб не допустити цього удару в спину росіянам з боку натовських військ».

Лукашенко вважає, що НАТО збільшило чисельність збройних сил у Східній Європі «вдесятеро… щоб воювати». А Білорусі, за його словами, «треба вистояти… та перемогти».

Раніше Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по території Білорусі та наказав своїм військовим «взяти під приціл» центри ухвалення рішень у столицях противників Мінська.

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини