Новини

Львів’янам розказали про НАТО

У Львові стартував дводенний семінар «Україна-НАТО: формула безпеки». На дискусії й презентації до Львівської політехніки організатори запросили студентів та курсантів місцевих вищих шкіл.

Тут прагнуть саме молоді пояснити: як працює Північноатлантичний Альянс та чому для нас важливо стати його членом. Проводити такі освітні заходи розпочали ще торік. Львів –  шосте місто, куди приїхали спікери. Далі ж семінари планують провести в Сєверодонецьку, Краматорську, Запоріжжі.

За даними соціологів, саме на Львівщині підтримка курсу нашої держави в НАТО найвища – 80%. Настрої громадян кардинально змінила агресія Російської Федерації, розповіла голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

Вона додала: уявлення про те, що ми не можемо ввійти до Альянсу, поки на нашій території тривають бойові дії, – хибне. Натомість нам треба впроваджувати реформи у секторі безпеки й оборони. Й активніше брати участь у програмах і місіях НАТО, як, наприклад, у Грузії. Коли ж Україна стане членом НАТО – Ірина Фріз поки не прогнозує.

 

Залишити відповідь