Новини

Львівщина отримала міжнародний грант

Львівщина знову серед призерів Програми транскордонного співробітництва  Польща-Білорусь-Україна. Цього разу область виграла ще 5 проектів у сфері охорони здоров’я та безпеки.

Відтак, за кошти грантодавців незабаром закуплять медичне обладнання до Сокальської районної лікарні, оновлять хірургічне відділення медустанови у Старому Самборі та за європейськими стандартами облаштують таке ж відділення у львівському «Охматдиті».

За одним із проектів кошти виділять і на допомогу ДСНС. Зокрема для надзвичайників Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей закуплять нові пожежні автомобілі.

А тим часом громади можуть знову подавати заявки на участь у конкурсі. Про це сьогодні представникам районів розповіли на сесії від Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна». Окрім того, покращити життя у місті чи селі можна за допомогою ще 2 програм:  підтримки регіонального розвитку та конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад. У рамках проектів можна буде відремонтувати дитячі садочки, школи, амбулаторії чи закупити необхідне обладнання.

Залишити відповідь