Львівська тероборона вивезла людей та техніку «Артемсолі» з-під обстрілів у Бахмутському районі

Фото: В.Біщук

8 автомобілів та майже 30 громадян України вивезли із Бахмутського району Донецької області військовослужбовці Львівської тероборони. Частота обстрілів і близькість ворожих позицій не дозволяли місцевим органам влади провести евакуацію техніки власними силами. Тому звернулись до ЗСУ.

Про це в ефірі «Першого Західного» скайпом розповів військовослужбовець 103-ої бригади ТРО ЗСУ та журналіст і ведучий «Першого Західного» Віктор Біщук.

За його словами, спочатку з приміщення підприємства «Артемсіль», що знаходиться в містечку Соледар, за 10 км від Бахмута, вивезли техніку.

«Це було десь 8 автомобілів. При чому частина з них були абсолютно новенькі. Ми порахували, що умовна вартість цієї техніки 5-6 мільйонів  гривень. Потім із Бахмутською міської радою і районною військовою адміністрацією було домовлено про те, що по дорозі ми захопимо цивільних людей, яких привезли з навколишніх сіл», – розповів Віктор Біщук.

За його словами, напередодні села «накрили» російські «Гради», тому люди були дезорієнтованими, розгубленими. Евакуаційною колоною з супроводом їх доправили в Павлоград, і далі до Дніпра, звідки деякі з них поїздами вирушили на захід.

Журналіст розповів, що такі евакуаційні рейси місцева влада організовує постійно, оскільки не всі місцеві жителі поспішають виїжджати, деякі чекають до останнього.

«Деякі кажуть, що «тут я народився, тут моя батьківщина, тут я хочу провести решту мого життя». Дехто переживає за майно, оскільки прийдуть окупанти і розграбують його. Дехто просто не сприймає це серйозно до того часу, поки щось не прилетить на подвір’я. і Є різна мотивація. Але треба визнати, що є і такі, які чекають на російські війська», – розповів Віктор Біщук.

оренда квартири Львів

Новини