Львівські десантники знищили ворожу БТГ, яка таки спромоглася форсувати Сіверський Донець

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Десантники 80 окремої десантно-штурмової бригади 9 разів зривали намагання ворога переправитися через річку Сіверський Донець. А коли ворогу таки вдалося це зробити, то штурмові загони за дві доби знищили цілу батальйонно-тактичну групу противника – втікаючи вона залишив українським захисникам техніку та майно.  

Про це йдеться в дописі бригади у Фейсбук.

«Під час спроби ворожих сил налагодити понтонну переправу і форсувати річку, що на східному напрямку, артилерія 80 окремої десантно-штурмової бригади в черговий раз нанесла потужні удари по ворогу, в результаті яких, були знищені понтони та зірвано 9 намагань переправи.

Артилеристи-десантники, працюючи в щільній взаємодії з розвідкою, успішно виконали поставлену задачу, в ході якої було знищено щонайменше 73 одиниці техніки, в тому числі: танки Т-72, БМП, БМД, бронетранспортери, вантажні автомобілі та інша спецтехніка.

Не дивлячись на серйозні втрати, ворогу таки вдалось прорватись та переправити на другий берег частину своїх сил, закріпившись на північній околиці одного з населених пунктів. Тут в хід вступили штурмові підрозділи 80 бригади. Запеклі важкі бої тривали близько двох діб. Завдяки професіоналізму злагодженості та навичках особового складу в користуванні ПТРК «Джавелін» та «NLAW», наші бійці добре дали «по зубам» окупантам, які тікаючи вирішили залишити нам зброю та майно!

Зруйнувавши ворожий задум, щодо форсування річки для подальшого наступу, десантники знищили цілу батальйонно-тактичну групу загарбників. Тепер і від російської мотострілецької бригади, що вирішила ступити на нашу землю, залишилась лише згоріла та втоплена техніка й розкидані тіла, що довго гнитимуть на березі річки, яка стала свідком подвигу Львівських десантників. Така доля чекає всіх окупантів!

Бійці 80 окремої десантно-штурмової бригади, висловлюють щиру братерську подяку військовослужбовцям інших підрозділів ЗСУ, що бились пліч-о-пліч, допомагаючи вогнем! Це спільна перемога українського війська.»

оренда квартири Львів

Новини