Лиман на Донеччині переважно контролюють окупанти, ЗСУ – на нових позиціях – голова ОВА

Фото: BBC

Місто Лиман у Краматорському районі Донецької області здебільшого контролюють російські війська, а українські військові зайняли нові укріплені позиції на Лиманському напрямку.

Про це заявив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у коментарі для «Громадське».

«Особливо гарячі бої на Лиманському напрямку. Більшість Лимана не контролюється українськими військовими.

Так само як і Світлодарський напрямок: відбулося перегрупування сил ЗСУ для того, щоб зайняти укріплені позиції. Ворог зараз перебуває на території Світлодарської громади».

Кириленко зазначає, що українські військові залишаються на Лиманському напрямку, але на нових укріплених позиціях, щоби стримувати ворога.

«Російські військові справді намагаються закріпитися на вказаному напрямку, тому що розуміють, що українські військові на нових рубежах будуть не лише стримувати ворога, а й за нагоди переходити у контратаку для того, щоб вибити ворога з території Лиманської громади», – сказав керівник області.

Він додав, що обстріли тривають уздовж усієї лінії фронту на Донеччині.

Окупанти також завдають ракетних та авіаційних ударів по містах, відносно віддалених від лінії фронту. Це Бахмут, Покровськ та Краматорськ.

Також Кириленко зазначив, що місто Бахмут цікавить росіян, бо вони мають стратегічну ціль захопити Луганську область.

А потім вони хочуть перекидати своє угруповання через Лиман завдяки контролю над трасою Бахмут – Сєвєродонецьк, щоб наступати на Донецькому напрямку. На півночі області основна ціль росіян – Слов’янськ та Краматорськ, сказав голова Донецької ОВА.

оренда квартири Львів

Новини