МАГАТЕ залишила на Запорізькій АЕС 5 своїх представників

Фото: Енергоатом

Глава Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що на Запорізькій АЕС залишаться п’ять представники МАГАТЕ. Він покинув станцію.

Про це повідомляє російська служба BBC News.

Спочатку зазначалося, що голова місії Рафаель Гроссі, який ще перебував на станції заявив, що зібрав досить важливу інформацію, однак не уточнив, про що йдеться.

За словами Гроссі, місія МАГАТЕ залишиться на Запорізькій АЕС в Енергодарі до 3 вересня, а потім «пророблятиме питання постійної присутності своїх спостерігачів у районі станції».

Оновлено. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі залишив Запорізьку АЕС. Разом з ним зі станції поїхали більшість членів делегації. Наразі на ЗАЕС залишились 5 представників місії МАГАТЕ, які розвантажують привезене ними обладнання та продовжать роботу на станції.

«Завершуємо наш довгоочікуваний візит на Запорізьку АЕС. Я щойно завершив перший огляд ключових зон, які ми хотіли побачити в цьому першому підході до всього об’єкта. Звичайно, тут ще багато чого потрібно зробити. Моя команда залишається. І найважливіше: ми встановлюємо тривалу присутність МАГАТЕ тут», – сказав Гроссі.

оренда квартири Львів

Новини