Макрон, Драгі та Шольц прибули в Україну спецпотягом. Оновлено

Фото: Олександр Камишін, Телеграм

Лідери Франції, Італії та Німеччини Еммануель Макрон, Маріо Драгі та Олаф Шольц прибули в Україну.

Про це в Телеграм повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді», – написав Камишін і розмістив фото трьох президентів.

Оновлено. Зокрема, президент Франції Еммануель Макрон одразу по приїзду в Київ заявив, що під час візиту лідери спершу зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським та відвідають Ірпінь.

«Ми зустрінемося з президентом Володимиром Зеленським, щоб вирушити на місце бойових дій, де скоювалися вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто – Ірпінь», – сказав Макрон.

Він додав, що хоче запевнити українців у європейській підтримці та єдності.

Також з делегацією приїхала міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна. «Ця поїздка дуже важлива для України, Європи та глобальної стабільності», – сказала вона у коментарі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив Україну у постійній повній підтримці у боротьбі з нападом Росії.

«Важливо, коли глави урядів трьох великих країн, які брали участь у створенні Європейського економічного співтовариства, їдуть до Києва та демонструють свою підтримку Україні та громадянам України у цій особливій військовій ситуації», – сказав Шольц.

Підтримка продовжуватиметься доти, доки це необхідно для боротьби України.

«Але ми не просто хочемо продемонструвати солідарність, ми також хочемо запевнити, що допомога, яку ми організуємо, фінансова, гуманітарна, а також коли йдеться про зброю, буде продовжено», – додав канцлер.

Раніше повідомлялося, що Макрон, Шольц та Драгі у четвер здійснять спільну поїздку в Україну, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та продемонструвати підтримку Україні та обговорити її заявку на вступ до ЄС.

оренда квартири Львів

Новини