Макрон відвідає наступного тижня Румунію та Молдову, але не Україну. Оновлено

Фото: Point.md

Президент Франції Емманюель Макрон наступного тижня запланував візити до Румунії та Молдови для вираження солідарності Парижа з європейськими союзниками, які найбільш вразливі через війну в Україні.

Про це повідомили в п’ятницю в Єлисейському палаці, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Зазначається, що Макрон вирушить наступного вівторка до Румунії, звідки в середу приїде в Молдову.

На питання, чи планується візит президента Франції до України, в Єлисейському палаці відповіли, що поїздка відбудеться, коли Париж вважатиме, що вона «буде найбільш корисною для президента України Володимира Зеленського».

Оновлено. Президент Франції Емманюель Макрон може відвідати Україну після того, як ЄС вирішить питання з її статусом кандидата на членство. Про це в п’ятницю повідомило джерело в Єлисейському палаці, яке цитує CNN.

«Ми чекаємо на рішення Комісії (щодо статусу кандидата на членство в ЄС). Рішенням може бути надання Україні статусу кандидати. Ми визначимо час візиту (Макрона) відповідно до цих параметрів», – зазначив співрозмовник журналістів.

Нагадаємо, у четвер у телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським Макрон підкреслив, що його країна залишається на боці України. Макрон запитав у Зеленського про потреби у військовій техніці, політичній та фінансовій підтримці та гуманітарній допомозі.

Крім того, Макрон пообіцяв у разі потреби надати Україні більше важкого озброєння.

оренда квартири Львів

Новини