Маємо бути готові до всіх сценаріїв проходження наступного опалювального сезону, – Міненерго

Фото: ua.news

Враховуючи триваючі воєнні дії та високі ціни на енергоресурси, маємо готуватись до всіх можливих сценаріїв проходження наступного опалювального сезону в Україні.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, підсумовуючи засідання комісії з ремонтів об’єктів генерації.

Під час засідання комісії йшлось про необхідність актуалізацію графіків ремонтів генеруючого обладнання електричних станцій та теплоелектроцентралей таким чином, аби забезпечити максимальну доступність резервів генеруючих потужностей при будь-яких сценаріях розгортання бойових дій.

«Ми маємо брати до уваги підступність ворога, зусилля якого спрямовані на знищення нашої енергосистеми. Енергетичний фронт знаходиться на вістрі війни росії як проти України, так і проти Європи. Ціни на енергоресурси на світових ринках стабільно високі. Тому, крім вчасного виконання ремонтної кампанії, маємо бути готові до оперативного реагування та нестандартних підходів, як це було минулого опалювального сезону», – зауважив Юрій Власенко.

Міненерго разом з провідними учасниками ринку напрацьовує комплекс заходів для підтримки фізичного та паливного балансування енергосистеми і фінансової стабілізації генеруючих підприємств.

Нагадаємо, що в умовах повномасштабного воєнного вторгнення під час проходження минулого опалювального сезону не було допущено жодних віялових відключень електроенергії: спеціальний гнучкий механізм балансування системи дозволив підтримувати генерацію в тих вузлах, де це було потрібно у найбільш критичні моменти.

Але через активні бойові дії у східних регіонах України був значно ускладнений процес постачання вугілля на теплові електростанції. Подекуди доставку вугілля було повністю заблоковано. З метою балансування енергосистеми та забезпечення її надійної роботи було прийнято рішення постачати газ за пільговою ціною на вугільні ТЕС і ТЕЦ, проте виключно у разі, якщо відсутня можливість постачання необхідних обсягів вугілля внаслідок воєнних дій.

оренда квартири Львів

Новини