Медики повертаються до звичайного режиму роботи, – Орест Чемерис

Фото: ukrinform

Медзаклади майже повністю відновили свою роботу. На Львівщині надається діагностична, хірургічна, консультативна і планова медична допомога. Але залишаються певні вимоги, які ставлять перед закладами.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації Орест Чемерис.

«Ми акцентуємо увагу на тому, що певний резерв ліжок має зберігатись, особливо, коли йде мова про великі багатопрофільні лікарні, які повинні бути готові у разі необхідності надати ургентну медичну допомогу. Тим більше, що 80 тисячам внутрішньо переміщеним особам ми вже надали різну медичну допомогу. Відповідно, жодних обмежень немає. Всіх, хто потребує медичну допомогу – ми забезпечуємо», – говорить медик.

Також він підтвердив, що в медзакладах Львівщини поменшало черг з пацієнтів. Передовсім, на його думку, це пов’язано з тим, що багато мешканців покинули область. Крім того, є загальновизнана тенденція, що під час воєн, відсоток хворих, у яких загострюються хронічні хвороби чи поширення інфекційних хвороб, меншає.

Так само ситуація з коронавірусною інфекцією, за словами головного медика Львівщини, є спокійною. «Кількість осіб, які звертаються з ознаками ГРЗ і які підлягають тестуванню, є доволі невисокою. Низькі показники тримаються, практично, третій місяць. На сьогодні 118 осіб знаходяться на стаціонарному лікуванні, 5 – в реанімації і одна особа – на апараті штучної вентиляції», – розповів Орест Чемерис.

оренда квартири Львів

Новини