Менше 5% дітей переселенців подали документи в місцеві школи, – Дрогобицька ТГ

Фото: glavcom

Щоб внутрішньо переселені особи швидше інтегрувались в громади Львівщини, в нових місцях проживання для них облаштовують повноцінне житло. Так, як наприклад, це зробили в Дрогобицькій громаді. Там провели реконструкцію гуртожитку в Стебнику. Тепер туди можуть заселитись 32 родини.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник голови Дрогобицької громади Роман Москалик.

«Ми за 52 дні зробили реконструкцію і фактично дали можливість людям в найближчий час заселитись в квартири з меблями. За допомогою обласної військової адміністрації ми маємо вже частково меблі, побутову техніку,  облаштували санвузли. Залишилось оформити документи і здати об’єкт в експлуатацію», – говорить Роман Москалик.

Також в Дрогобичі триває будівництво нового будинку на 12 квартир для внутрішньо переміщених осіб. Найближчим часом роботи там планують завершити і заселити переселенців.

Щоб внутрішньо переміщені особи швидше адаптувались, в Дрогобицькій територіальній громаді також закликають їх подавати документи в місцеві заклади освіти. Однак, із  11 тисяч зареєстрованих переселенців, лише 320 осіб подали заяви до шкіл.  

«Це свідчить про те, що, швидше за все, діти будуть дистанційно навчатись в тих закладах, в яких вони навчались раніше. Але ми всіляко сприяємо тому, щоб все більше дітей йшли до нас вчитись. І ми дуже хочемо, щоб ті сім’ї, які сюди приїхали, залишились проживати в нашій територіальній громаді», – говорить заступник голови громади.

оренда квартири Львів

Новини