Міноборони ФРН відмовилось надати Україні більше зброї

Фото: DW

Міністерство оборони ФРН відхилило пропозицію депутатів Бундестагу від правлячої коаліції надати Україні більше зброї.

Через загрозу з боку Росії Німеччина не може піти на такий ризик, заявив у понеділок, 22 серпня, офіційний представник військового відомства Німеччини, пише DW.

«Справді, ми маємо бути готові до того, що Путін скористається будь-якою слабкістю і навіть тимчасовою прогалиною в оборонній готовності НАТО», – наводить його слова агенція AFP.

У німецькому міноборони нагадали, що Берлін має надавати своїм партнерам в Альянсі «підтримку відповідно до зобов’язань», як це передбачено статтею 5 договору про НАТО. «Під час холодної війни ми б, ймовірно, не зрозуміли, якби наші союзники послабили колективну оборону через ситуацію на різних театрах воєнних дій – а такі у світі були», – додав представник військового відомства.

У спільній статті для видання Der Spiegel, оприлюдненій у неділю, 21 серпня, експерти в галузі оборони соціал-демократ Крістіан Клінк (Kristian Klinck), представник партії «Союз 90/»Зелені» Сара Нанні (Sara Nanni) та вільний демократ Александер Мюллер (Alexander Müller) розкритикували нинішню позицію Берліна, яка полягає в тому, що підтримка потенціалу Бундесверу для захисту Німеччини та НАТО має пріоритет над наданням допомоги Україні.

Автори статті зазначили, що досі уряд пояснював порівняно невеликі обсяги військової допомоги Україні дефіцитом військової техніки в німецькій армії. «Це не що інше як сконструйований конфлікт цілей, оскільки безпеку та стабільність Європи наразі захищають в Україні», – зазначили вони.

оренда квартири Львів

Новини