Міноборони: Плани щодо всієї країни у РФ будуть залежати від боїв на сході та півдні України

Фото: АрміяInform

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що Росія зараз воює, орієнтуючись на бойову ситуацію, а не на стратегію, тому плани щодо всієї України будуть залежати від того, чим завершаться для армії РФ бої на півдні й сході України.

Про це вона заявила під час загальнонаціонального ефіру телеканалів, повідомляє Українська правда.

Заступниця міністра оборони зазначила, що говорити про затишшя не доводиться, бо інтенсивність боїв не спадає, хоча територія, охоплена військовими діями, стала меншою.

За словами Маляр, в Україні значно більше територій, які у ворога відбиті або куди ворог не потрапив, але ситуація на захоплених територіях складна.

З півночі країни ворог свої війська відвів, але для перегрупування, відпочинку й укріплення.

«Вони шукають на сьогодні засоби, щоб зібрати особовий склад, у них з цим проблеми попри те, що вони завжди говорили, що у них мільйон осіб особового складу. Зараз у це вже складно повірити. Буде нанесений удар звідти чи не буде – однозначно не можна стверджувати.

Тому що якщо до 24 лютого у Росії були чіткі стратегічні плани на коротку, але чітку перспективу, то зараз вони ситуативно планують. У них на декілька днів вперед ідуть плани… Є загальна військова концепція, але частина дій, які здійснені російськими військами, і рішення, прийняті Путіним, виходять за рамки військової логіки, вони емоційні іноді, ірраціональні часто. Тому тут не можна однозначно щось передбачати.

Ми повинні бути готовим до будь-якого сценарію. Ризик страшних сценаріїв (для України) існує. Що таке страшні? Застосування хімічної зброї – ризик є, ризик того, що вони все таки будуть ще раз намагатись пробити кордони і просуватись вглиб території – такий ризик теж є. Всі ризики є на сьогодні, тому що триває війна».

Маляр зазначила, що Росія зараз концентрує великі зусилля на півдні й сході України, але це – лише «проміжні цілі, які ставить собі ворог перед тим, як націлитися на всю Україну».

«Південь, як і схід, становить стратегічний інтерес для ворога. Дуже складна ситуація тут», – констатувала заступниця міністра.

«Якщо буде дозволяти їм бойова ситуація, – бо вони зараз орієнтуються тільки на неї, вже стратегічні плани в них практично зруйновані, – то вони, звісно, будуть реалізовувати свої плани щодо всієї України», – сказала Маляр.

Уся Україна була ціллю Росії ще в 2014 році, зазначила вона.

Нагадаємо, Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого, після 8 років гібридної війни.

США і НАТО прогнозують тривалу війну Росії в Україні, але американці не виключають перемоги українців.

оренда квартири Львів

Новини