Міноборони України відмежувалося від вибухів на аеродромі в Криму

Фото: Reuters

Міністерству оборони України не відома причина вибухів та пожежі на території аеродрому «Саки» поблизу Новофедорівки в окупованому Росією Криму.

Про це Міністерство оборони України повідомило на своїй сторінці у Facebook.

«Щодо пожежі на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка у тимчасово окупованому Росією Криму Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях», – йдеться в повідомленні.

В Міноборони вважають, що факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні.

«Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК». Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний. Зберігайте спокій та вірте Збройним Силам України!», – пишуть військові.

Нагадаємо, 9 серпня в районі російської авіабази в Новофедорівці у тимчасово окупованому Криму пролунало кілька вибухів. Російські ЗМІ повідомили, що внаслідок вибухів постраждали п’ятеро людей, серед яких є дитина, але загрози життю постраждалих немає. Також в російському Міноборони повідомили, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, просто відбулася детонація боєприпасів.

оренда квартири Львів

Новини