Місія МАГАТЕ таки вирушила із Запоріжжя на АЕС

Фото: Рафаель Гроссі, Твіттер

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії у четвер вирушила з Запоріжжя до АЕС в тимчасово окупованому Росією Енергодарі попри повідомлення про інтенсивний обстріл міста.

Про це пише Reuters з посиланням на очільника МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі, повідомляє Українська правда.

Він заявив, що місія знала про «посилення військової активності в цьому районі», але дотримується плану відвідати об’єкт і зустрітися з його персоналом.

«У цьому районі спостерігається підвищена військова активність. Зайшовши так далеко, ми не зупиняємося», – сказав Ґроссі.

Раніше у четвер у Запорізькій ОВА заявили, що росіяни ведуть артобстріл заздалегідь погодженого маршруту слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС.

«Передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки. Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС. Вимагаємо від РФ припинити провокації і надати безперешкодний доступ МАГАТЕ до українського ядерного об’єкту», – написав голова ОВА Олександр Старух.

Нагадуємо, голова Міжнародного агентства з атомної енергетики Рафаель Ґроссі заявив, що перевірка Запорізької АЕС триватиме «декілька днів», але допускає постійну присутність МАГАТЕ на електростанції.

оренда квартири Львів

Новини