Мобілізованим мешканцям Славської громади виплатили по 50 тис. грн


Фінансову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень кожному мобілізованому мешканцю виплатила  Славська територіальна громада. Гроші виділили з власного бюджету. Для цього місцеві депутати прийняли спеціальну програму підтримки осіб, які пішли служити в ЗСУ. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів голова Славської ОТГ Володимир Бега. 

За його словами, метою такої програми було підкреслити важливість рішення хлопців, які підписували контракти з ЗСУ. Гроші є одноразовою допомогою.

«Але треба розуміти, що це великі кошти. Тому, що на сьогоднішній день в нас мобілізовано більше 300 осіб. Для порівняння: за 7 хвиль мобілізації з 2014 року зі всього Сколівського району було мобілізовано лише 170 чоловік», – зазначає Володимир Бега.

Але він наголошує, що ця допомога не єдина, якою вони підтримують своїх армійців. Мешканці  громади скидаються і поза бюджетом.

«І ми цільово намагаємось допомагати хлопцям, які пішли з нашої громади. Це запити на приціли, тепловізори, автомобілі, квадроцикли. І ми маємо фотозвіти про те, як вони допомагають нашим хлопцям на передовій», – розповідає Володимир Бега.

Щодо інших бюджетних видатків, то за словами голови ОТГ, наразі всі вони «заморожені», на випадок, якщо гроші будуть потрібні на оборонні цілі чи потреби фронту.

За даними фінансового департаменту ЛОВА, позаминулого року Славська територіальна громада була найбагатшою на Львівщині.

оренда квартири Львів

Новини