МОН оновить шкільні програми одразу з кількох предметів

Фото: Korrespondent.net

Міністерство освіти і науки готує зміни до шкільних навчальних програм з таких предметів, як захист Вітчизни, зарубіжна література, історія України та всесвітня історія.

Про це розповів заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі всеукраїнського телемарафону 7 червня, інформує Українська правда.

За його словами, до середини червня група спеціалістів має подати МОН пропозиції змін щодо шкільної програми з кількох предметів.

«Відповідно до наказу МОН, зараз працюють групи високопрофесійних спеціалістів, які створюють зміни до навчальних програм. До 15 червня ці групи мають подати результати до МОН, і ці зміни ми будемо вносити окремими нормативними документами», – резюмував Вітренко.

Передусім, планують змінити навчальну програму з предмета «Захист Вітчизни»: зосередити увагу школярів на практичному боці питання. Зокрема, окремим блоком хочуть додати вивчення мінної безпеки.

«Зміни будуть стосуватися посилення практичної спрямованості цього предмету. Діти мають знати, вміти, буде посилено національно-патріотичне виховання і буде окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності. Щоб діти усвідомлювали, що не можна рухати, що несе для них небезпеку», – пояснив заступник глави МОН.

оренда квартири Львів

Новини