Морські піхотинці інтенсивно готуються до нових боїв з загарбниками

Фото: ВМС ЗС України

Морські піхотинці тренувалися до нових боїв із російськими загарбниками на півдні України.

Про це повідомляє ВМС ЗС України.

На півдні України триває інтенсивна підготовка підрозділів морської піхоти, які проходять процес відновлення боєздатності та подальшого злагодження для виконання завдань за призначенням.

Зокрема, морпіхи тренувалися здійснювати рейдові та антидиверсійні дії у складі підрозділів. При цьому більшість особового складу, з яким проводили заняття, вже мають за плечима значний бойовий досвід. Воїни брали участь у бойових діях, зокрема, і на південному напрямку під час широкомасштабного вторгнення російських загарбників, тому знають, як діяти в різних ситуаціях бойового застосування. Тож під час тренування більше звертали увагу на тактичні особливості виконання завдання, покращення злагодженості та взаємодії в різних умовах бою.

Як розповів один з інструкторів штаб-старшина Роман, на першому етапі морські піхотинці відпрацювали висування в район призначення, захоплення блокпоста, порядок дій у разі потраплянні в засідку. На другому – виконали завдання з ведення наступальних дій, оточення та знищення противника штатним озброєнням.

«Основна увага під час тренування приділялася роботі сержантів. Саме від командирів відділень залежить, як ефективно військовослужбовці будуть виконувати завдання. Якщо командир діє впевнено, рішуче, своєчасно подає команди, то підлеглі будуть діяти як єдиний злагоджений механізм. І навпаки, якщо командир розгубився, затримався з відповідними рішеннями, особовому складу важко буде досягнути необхідного результату», – наголосив інструктор.

Фото: ВМС ЗС України

Зазначається, що і перший, і другий етапи пройшли майже без зауважень. Командири відділень та їхні підлеглі діяли чітко і впевнено, а якщо припускалися помилок, то, після внесення необхідних поправок та уточнень, виконання завдання повторювали. Найбільш вдало морські піхотинці діяли на заключному етапі занять – під час атакуючих дій. Піхотинці почали обходити умовного противника з флангів, а потім за підтримки кулеметників та розрахунків гранатометників успішно знищили визначені цілі.

Підсумки заняття підбив представник Командування ВМС ЗС України. Він відзначив, що під час заключного етапу підготовки було успішно реалізовано всі необхідні завдання з відновлення боєздатності підрозділу.

«Досягнуто необхідного рівня навченості і злагодженості особового складу. Завдяки нашим партнерам підрозділ додатково укомплектований сучасним стрілецьким озброєнням, зокрема кулеметами MG-42 і Browning M2, а також протитанковими гранатометами англійського, французького та американського виробництва. Особовий склад мотивований і готовий до виконання бойових завдань з визволення України від російських окупантів», – зазначив представник командування.

оренда квартири Львів

Новини