МОУ: Інформація по Сєвєродонецьку є закритою, вірте в Збройні сили України

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Генеральний штаб не коментує інформацію щодо можливого виходу українських військових із міста Сєвєродонецьк на Луганщині, наразі там найгарячіша ділянка фронту.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ», відповідаючи на запитання, повідомляє Українська правда.

«Інформація щодо того, чи перебувають частини Збройних сил України в певному районі, включно з Сєвєродонецьком, є закритою. Ми про це не говоримо. Я дуже просив би всіх зосередитися на інфомації, яку подає Генштаб і Міноборони України

Хотів би закликати і журналістів і представників органів державної влади дати можливість ЗСУ повідомляти про дії української армії в межах інформації, яка є відкритою.

Не потрібно шкодити веденню оборонної операції… Вірте в Збройні сили України».

Водночас на брифінгу Мотузяник підтвердив, що найгарячішими ділянками фронту залишаються населені пункти на південному та південно-східному напрямках Сєвєродонецька.

Противник значно збільшив кількість авіаційних нальотів. Внаслідок ударів по Лисичанську на навколишнім населеним пунктам зруйновано велику кількість будівель.

За словами речника МОУ, незважаючи на зростаючі втрати особового складу та техніки росіяни продовжують переважати Сили оборони на окремих напрямках у кілька разів, що дає їм змогу здобувати певних тактичних успіхів.

Нагадаємо, 23 червня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що у Сєвєродонецьку українські захисники можуть відійти на нові більш укріплені позиції.

24 червня Гайдай повідомив, що українські захисники зупинили наступ росіян в районі Борівського у Луганській області та відбили наступ на Лисичанськ, водночас окупанти змогли захопити Миколаївку, бої у Сєвєродонецьку тривають.

Пізніше Гайдай повідомив, що захисники Сєвєродонецька у Луганській області отримали команду відходити на нові укріплені позиції.

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєвєродонецька.

оренда квартири Львів

Новини