Можливість вторгнення з Білорусі залишається, – Олег Жданов


50Х50. Так військовий експерт Олег Жданов розцінює шанси нападу з Білорусі. Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

Він назвав цю ймовірність «майже лотереєю».

«На сьогодні хоч заходи і відкриті для участі Білорусі у війні, але вони потребують часу. Наприклад, відмобілізування і укомплектування буде тривати до 8 липня. Так у них заплановане навчання. А потім ще 2 місяці у них, як мінімум повинна пройти підготовка в плані бойового злагодження і  командно-штабних штабних навчань з метою виявлення рівня навченості особового складу», –говорить Олег Жданов.

Тобто, з одного боку, білоруси справді готуються до бойових дій, а з іншого – вони не завтра будуть готові. Навіть якщо білоруські війська будуть готувати російські офіцери. За словами Жданова, в березні вже була спроба на ключові посади в білоруській армії розставляти росіян, щоб вони піднімали дух і настрій білоруській армії у війні проти України. 

На його думку, білоруси, якщо втрутяться у війну, вони будуть відігравати роль другого фронту.

«Головне завдання білорусів, на мій погляд, буде полягати в спробі відсікти Україну від західної допомоги», – вважає експерт.

Зараз білоруська армія нараховує 45 тисяч військовослужбовців. Завдяки військовим навчанням,  Лукашенко хоче розгорнути армію до 80 тисяч.

«Якщо 45 тисяч білоруських військовослужбовців могли виставити 20-25 тисяч батальйонно-тактичних груп, то 80 тисяч зможуть виставити 45-50. Тобто, їхні угруповування можуть сягати 40-45 тисяч осіб. Але ми справлялись і з більшою чисельністю», – додає експерт.

оренда квартири Львів

Новини