Ми будемо міксувати різні форми навчання у львівських школах, – Андрій Закалюк

Фото: exo.in

Наразі більшість львівських шкіл виступає за очне навчання. Зараз там готують укриття. Однак, швидше за все, форми занять будуть міксувати: можна буде вчитись і офлайн, і онлайн. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

«Ми готуємо укриття. Ми готуємо вчителів, запрошуємо батьків в укриття. Ми просимо школи провести попередні навчання, запросити діток пройти всі маршрути, показати де є укриття, як туди зійти. Тому що кожна школа є особливою. І якогось одного універсального рецепту немає.  Школи є в різних районах, різних будівлях. Але основний акцент робиться на тому, щоб школи все-таки з 1 вересня прийняли дітей», – зазначає головний освітянин Львова.

Напередодні, за його словами, у навчальних закладах провели опитування, яке показало, що 60% батьків готові відпустити дітей за шкільні парти. Однак, є заклади, де цей показник є нижчим за 50%. Це залежить від місця розташування школи і укриття, пояснює чиновник.

Але він запевняє, що ті укриття, які перевірила і погодила спеціальна комісія, є безпечними. Під час літніх канікул там провели ремонт, доробили другі виходи, облаштовували санвузли, поміняли освітлення і встановили сидіння. В школах, де немає укриттів, як варіант, розглядають будівлі з укриттями поруч, куди дітей можна буде перемістити за короткий термін.

Тобто, львівські школи схиляються більше до офлайн навчання. Якщо все-таки частина дітей захоче навчатись онлайн – для них створять окремі класи.

«Наприклад, в школах, де є 4 паралелі і класи по 25 учнів, ми зробимо так, що три паралелі будуть мати офлайн-навчання, а одна – онлайн. І тоді повноцінно буде відбуватись навчальний процес»,  – пояснює Андрій Закалюк. Також він не виключає, що у всіх школах можуть бути дистанційні дні навчання. Але як це працюватиме – поки ще узгоджують.

оренда квартири Львів

Новини