Ми наполягаємо на повному членстві України в ЄС – голова МЗС Німеччини

Фото: Крим. Реалії

Німеччина наполягає на повному членстві України в Європейському Союзі.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

«Для мене сьогодні зрозуміло, що Україна є однозначно частиною Європи, тому мені зрозуміла дуже переконлива заявка на членство України в Європейському Союзі – на повне членство… Ми наполягаємо на повному членстві України в Європейському Союзі. Ми хочемо провести поглиблену реформу в Європейському Союзі, і це буде також наукою після цієї агресивної війни», – наголосила Бербок.

На її думку, зараз не час «розглядати параграфи» – настав момент, щоб зайняти дуже чітку позицію між війною і миром.

«Ми знайдемо шлях для участі України в Європейському Союзі, і ми підтвердимо, що Україна належить до Європейського Союзу», – підкреслила німецький міністр.

Дмитро Кулеба зі свого боку подякував Німеччині за визнання європейської перспективи України і за те, що Берлін вважає нашу державу частиною великої європейської сім’ї.

«Я хочу ще раз наголосити, що членство України в ЄС – це питання війни та миру в Європі. Саме чітке розуміння росією, що Європа більше не проводить політику незрозумілості і втаємниченості щодо перспектив України у складі Європейського Союзу, приведе до відмови від спроб повернути Україну», – заявив глава української дипломатії.

За його словами, одна з причин, чому ця війна розпочалася, полягає в тому, що путін був переконаний: Україна не потрібна Європі, і Європа не стане поряд з Україною у разі війни.

«Він у цьому помилився, за що ми вдячні Європейському Союзу і, зокрема, Німеччині. Але тепер час зробити наступний крок і забрати Україну додому, надавши їй статус кандидата в члени ЄС», – наголосив Кулеба.

Як повідомлялося, 9 травня Україна передала другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

оренда квартири Львів

Новини