Ми не будемо мати оперативної паузи, – військовослужбовець Іван Тимочко

Фото: СтопКор

Оперативної паузи на фронті не буде. Вона не вигідна ні українцям, ні росіянам. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів голова Ради резервістів командування сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

«Тут питання не в тому, що хочемо ми. Є агресор, який вторгся, і ми маємо постійно і безперервно напрацьовувати нові тактики, нові стратегії, бо для нас зупинка зараз – це дуже велика загроза. Якщо зараз пригальмувати всі рухи, які в нас відбуваються, це дасть не стільки стратегічну паузу нам, як для Росії», – переконаний військовослужбовець.

Не візьме паузи і ворог. На думку експерта, росіяни будуть вести «турбуючий» вогонь,  непостійні удари.

«Але не думаю, що вони вже будуть настільки масованими. Занадто багато складів боєприпасів наші знищили, аеропорт в Мелітополі… Це означає, що це Херсонський і Запорізький напрямок. Не просто так спалахує аеропорт і вигорає вщент. Можливо їм навіть доведеться перекидати частину військ на цей напрямок.  А те, що в них напружена ситуація, може свідчити і те, як «заспівав» Лукашенко», – говорить військовий.

Він вважає, що російська армія буде продовжувати наступ, поки у них є ще запас часу: місяць-півтори, поки до нас не надійшло у необхідній кількості західне озброєння.  

«Можливо вони надіються на якийсь успіх. Ми ж не знаємо, що розвідка доповідає Путіну про реальний стан справ», – зазначає Іван Тимочко.

оренда квартири Львів

Новини