Ми не заважаємо релокованим підприємствам, – заступник голови Великомостівської громади

Фото: ukrainaincognita

Великомостівська територіальна громада попри воєнний час повертається до звичного життя. Але багато проєктів, важливих для розвитку громади, через війну призупинено.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник голови громади Роман Мармаш.

«Кінець лютого і початок березня був для громади трохи шоком. Для багатьох було незвично бачити ситуацію, яка була в місті. Не буду багато говорити чому. Але ми потрохи починаємо вертатись до звичного життя», – говорить управлінець.

З початку війни в громаді прийняли близько тисячі внутрішньо переміщених осіб. Зараз, за словами Романа Мармаша, у них мешкає до 500 переселенців. Більшість з них живуть в приватному секторі, близько 40 – в комунальних закладах. На початку війни їх харчували тричі на день, але зараз через брак фінансів перейшли на дворазове харчування.

Для воєнного часу в громаді змінили режим роботи міської лікарні, яка до того працювала лише в режимі денного стаціонару.

«Ми порадились і організували, як чергування в міській раді, так і в лікарні. Зараз кожну ніч чергує лікар. Ми готові приймати і поранених військових, і внутрішньо переміщених. У нас розгорнуто 25 ліжкомісць», – говорить Роман Мармаш.

До Великомостівської громади релокувались 2 підприємства, одне з яких займається виробництвом клейкої стрічки. Місцевих жителів наразі вони не наймають, працюють своїми силами.

«Вони помаленьку починають стартувати. Ми стараємося їм не заважати, зайвих питань не ставити, щоб люди почали собі спокійно працювати. Запрацюють, розкрутяться – тоді будемо цікавитись більше», – пояснює заступник голови громади.

Через війну в громаді відмовились від проєкту будівництва ЦНАПу. Управлінці подали заявку на програму фінансування, але її, як і більшість обласних чи загальноукраїнських програм призупинили.

оренда квартири Львів

Новини