Ми станемо на третину біднішими, – Олексій Другов

Фото: slovoidilo

Доходи українців в цьому році зменшаться на 12%, але в реальному вимірі це будуть всі 30%. Такими є дані Нацбанку України. Це означає, що в наступному році ми зможемо купити товарів і послуг на 30% менше.

Так в ефірі «Першого Західного» прокоментував результати аналізу НБУ фінансовий експерт, професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська Політехніка» Олексій Другов.

«Цей прогноз ще не є аж дуже песимістичним. Вони врахували, що кожного місяця ми будемо отримувати по 3 млрд допомоги з-за кордону, що ми зможемо вивозити зерно з Одеси. Тобто, тут враховано багато позитивних факторів, які можуть реалізуватись, а можуть і не реалізуватись», – акцентує аналітик.

Наприклад, на його думку, не варто все ставити на допомогу з-за кордону, оскільки там є свої проблеми і питання України потрохи зникає з порядку денного. Відтак, заяви Нацбанку він вважає надто оптимістичними і наголошує, що інфляція буде різною. Наприклад, якщо говорити про імпорт,  то через  здорожчання долара на міжбанку, він автоматично вже зараз подорожчає на 25%.

«А товари, які виробляються в Україні, наприклад, зерно, хліб, якщо буде надлишок зерна, вони можуть бути навіть дешевшими, ніж минулого року. Тому 30% – це всього лише  загальний показник по економіці», – зазначає Олексій Другов.

оренда квартири Львів

Новини