Ми тримаємо противника під вогневим контролем – Сергій Грабський

Фото: Дмитро Бутрій, Телеграм

Найціннішим за останній тиждень стало те, що українська армія не допустила прориву противника. Ворог продовжує вести наступальні дії з мінімальним просуванням на Донбасі. При цьому він не здійснює наступальних дій на інших напрямках.

На цьому в ефірі «Першого Західного» наголосив військовий експерт Сергій Грабський.

«Дуже імпонує, що ми не ведемося на активні бойові дії. Ми проявляємо витримку, витісняючи противника з локацій на правому березі Дніпра, освоюючи нові позиції», – зазначає Сергій Грабський.

Крім того, активними діями систем залпового вогню українська армія знищує ворожі склади з боєприпасами і їх кількість доходить вже до сотні. А війну, як каже аналітик, виграє логістика. Загалом ситуацію на цьому напрямку Сергій Грабський характеризує, як «ми їх тримаємо під вогневим контролем».   

«З тих напрямків звідки здійснюється постачання збройних сил, ми зробили маленькі струмочки, через які недостатня сил та засобів йде на постачання російських військ. Саме ці обмеження у постачаннях не дозволяють противнику розглядати передислокацію додаткових підрозділів на Херсонський виступ чи плацдарм. Так, ми отримали повідомлення, що росіяни перекидають додаткові контингенти в регіон Запорізької області, але ми не чули щоб противник робив щось подібне на правому березі Дніпра», – пояснює  аналітик.

Зараз українська армія унеможливила використання Антонівського мосту, але залишаються ще залізничний, хоча просування ним є обмеженим і дамба в районі Нової Каховки.

«Треба розуміти, що дамба в Новій Каховці є дуже небезпечною спорудою. У разі її руйнування, це може призвести до серйозних проблем. Тому ми там, як кажуть військові, ознакували, удар по цій споруді, показавши, що ми можемо туди дотягнутись. Але ми нанесли удар в районі Дар’ївки, знизивши можливості окупантів до маневрів», – розповідає Сергій Грабський.

Але аналітик наголошує, що не треба підганяти армію галопувати і вже завтра починати контратаки, бо це нам буде дуже дорого коштувати. Щоб здійснювати наступальні дії, нашим військам на цьому напрямку треба спершу зосередити велику кількість ресурсів.

оренда квартири Львів

Новини