Ми все ще не можемо розблокувати наші порти, – Олег Жданов


«Гарпуни» не допоможуть деблокувати українські порти і знищити російський Чорноморський флот. Передовсім Україні треба буде розмінувати всю акваторію моря, яку замінувала РФ. Але під ракетними ударами це буде проблематично зробити.

Таку думку в ефірі «Першого Західного» висловив військовий експерт Олег Жданов.

 «Я би на сьогодні не став казати, що в нас є можливість деблокувати наші порти. Ми можемо відігнати Чорноморську ескадру на дальність пуску ракет «Гарпун». Гарантовано вони не зайдуть в зону ураження ракет, але наносити ракетні удари по нашій території, на жаль, у них така можливість залишається», – вважає експерт.

Водночас, за його словами, українській армії все ще бракує зброї, особливо артилерії.

«Тому що, як сказав генерал Залужний, ми продовжуємо оборонну операцію, ми її не закінчили. І битва за Донбас триває. Вона стала для нас дуже затяжною і важкою. А в обороні головне – це вогневе ураження противника, тому нам потрібна артилерія», – зазначив Олег Жданов.

На запитання журналіста про те, чи добре, що з постачанням іноземної зброї в інформаційному полі України панує повний хаос – експерт відповів, що з певного погляду – це добре. Противник теж черпає інформацію з відкритих джерел, відтак, в нього теж «каша в голові», впевнений Олег Жданов.

«Головне, щоб в Генштабі було розуміння і чіткий план і графік постачання нам зброї. Це перший момент. А другий: не забувайте, що сьогодні працює тільки військова допомога від країн-партнерів. Ось, коли ми почнемо отримувати зброю по програмі ленд-лізу – тоді і об’єми і графік постачання буде зовсім інший», – вважає військовий експерт.

оренда квартири Львів

Новини