Новини

Минув рік після трагедії на шахті “Степова”

2 березня минув рік від трагедії на шахті “Степова”, що полизу Червонограда. Тоді унаслідок вибуху метану постраждали 23 гірників. Восьмеро хлопців, які були під землею, – загинули. Наймолодшому з них було 19 років, найстаршому – 42. На момент вибуху у копальні працювало 172 гірники. Під завалами опинилися 34 хлопці.

У січні цього року прокуратура оголосила підозру та обрала запобіжні заходи декільком підозрюваним. Це два керівники дільниць та  гірничий майстер. Вони під нічним домашнім арештом.Слідство і досі триває.

Сім’ям загиблих виплатили по 500 тисяч гривень. “Степова” уже півроку працює у звичному режимі. Копальня, як і раніше, рекордсмен за видобутком чорного золота в області. Ділянку, де стався обвал, закрили. Голова профспілки шахти Степан Ярема розповідає, що більшість тоді травмованих гірників уже повернулися на місце роботи. А ще – вперше за 4 роки держава врешті почала виділяти кошти на вугледобувні підприємства.

На “Степовій” закупили майже 500 саморятівників турецького виробництва. Кожен по 9 тисяч гривень. Термін їхньої експлуатації – 5 років.

На державному підприємстві «Львіввугілля» переконують, такі ж саморятівники ще у грудні закупили на усі шахти області. На це витратили 25 мільйонів гривень. До того ж,  2018-ого на заходи безпеки усіх копалень передбачили 60 мільйонів.

Залишити відповідь