На аеродромі «Зябровка», який Білорусь віддала РФ, пролунали вибухи – ЗМІ

Фото: Mind.ua

У районі аеродрому «Зябровка», який знаходиться неподалік білоруського міста Гомель, було чути вибухи і видно спалахи. В Міністерстві оборони Білорусі заявили, що сталося загоряння «однієї з одиниць техніки».

Як повідомив Беларускі Гаюн, за попередньою інформацією, за 10 хвилин було видно щонайменше 4 спалахи.

Інформацію про спалахи підтверджують відразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше 8 спалахів.

Беларускі Гаюн зазначає, що «раніше МО РБ повідомило про проведення навчань військ ППО та ВПС із бойовою стрільбою, чи пов’язані вони зі спалахами в районі «Зябровки» – невідомо».

Міністерство оборони Білорусі озвучило офіційну версію нічних вибухів та спалахів на військовому аеродромі «Зябрівка» – це нібито загоряння «однієї з одиниць техніки».

«10 серпня близько 23 години під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її загоряння. Особовим складом вчасно вжито заходів щодо гасіння. Постраждалих немає».

При цьому «Гаюн» звертає увагу на деяку невідповідність: повідомлення про щонайменше 8 спалахів на аеродромі почали надходити з 00:30 11 серпня, водночас МО РБ повідомляє, що «інцидент» стався близько 23:00 10 серпня.

оренда квартири Львів

Новини