На фронті ми не відчули оперативної паузи, – військовий Віктор Біщук


Жодної оперативної паузи військові на Донецькому напрямку не відчули. Там, як було «гаряче» до того, як почали говорити про оперативну паузу, так «гаряче» і зараз. Про це в ефірі «Першого Західного» заявив ведучий телерадіокомпанії, а зараз військовослужбовець підрозділу тероборони Віктор Біщук.

«Після інформації  про те, що черговий склад на нашому напрямку був підірваний HIMARS чи іншою зброєю, ми маємо 1-2 дні умовного затишшя. Тобто, набагато рідше прилітає біля нас, і ми набагато рідше чуємо вибухи. Тобто, очевидно, що це працює: підірвали склад – росіяни одразу втрачають запал, інтенсивність обстрілів зменшується», – говорить військовослужбовець.

Серед мирних новин з тилу його найбільше дивує цькування тих, хто виставляє фото з відпочинку.

«Я не поділяю цього настрою. Відпочивайте. Це добре, це є нормально. Але водночас не забувайте, що тут поруч – війна, що поруч люди, які потребують вашої підтримки. Вони потребують, щоб хтось в тилу працював, допомагав їм, платив податки для того, щоб ми отримували своє забезпечення», – наголошує Віктор Біщук.

Він наводить приклад Ізраїлю, де є загальний призов, вільне володіння зброєю для всіх і є пильна увага кожного громадянина до підозрілих предметів і осіб. Він вважає, що українці мають жити у подібний спосіб.

«Ми не повинні жахатись того, що росіяни могли бомбити мирний Херсон, Маріуполь чи Львів. Могли і будуть це робити. Навіть, якщо ми підпишемо якусь ілюзорну мирну угоду, ми все одно будемо бачити ці прильоти ракет. Тому, що їхня суть: загарбати і стерти Україну з землі», – нагадує військовослужбовець.

Від наступної зустрічі військових очільників країн у Рамштайні він очікує більше високоточної далекобійної зброї.

«Як тільки ми зможемо відштовхнути їхні логістичні ланцюжки ще на 100 км – нам буде набагато легше воювати. Навіть півтора десятка HIMARS створили таку ситуацію, що Росія змушена була відтягувати логістичні пункти і склади з паливом і боєприпасами за сотні кілометрів. Доставка їх до передових позицій надзвичайно ускладнює логістику ворога»,  – зазначає Віктор Біщук.

оренда квартири Львів

Новини