Новини

На Львівщині створять нові туристичні маршрути

На Львівщині розпочали реалізацію 10-ти проектів, які перемогли у міжнародному конкурсі. За 6,5 млн євро впродовж двох років планують створити нові туристичні маршрути, зокрема й паломницький, побудувати візит-центр у Яворівському національному парку, модернізувати очисні споруди трьох міст області.


Туристичний маршрут на берегах Західного Бугу у Сокалі, де уже за два роки можна буде безкоштовно орендувати байдарку і розпочати захоплюючу подорож річкою, об’єднає Україну, Білорусь і Польщу. Завдання кожної з країн – створити потрібну для туристів інфраструктуру. Гроші на реалізацію, а це майже 1,5 млн євро, нададуть європейці. Наразі у фахівців уже є план проекту, залишається владнати земельне питання, впорядкувати документацію й очікувати на перший транш фінансової допомоги. За словами голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, уже 19 грудня мають підписати контракт на ці європейські гроші.

Однак, для вдалої подорожі на байдарках, потрібно здійснити ще один важливий етап – через застаріле обладнання на очисних спорудах Червонограда, річку роками забруднюють стічними водами. Тому європейці одразу ж погодились подбати про довкілля і модернізувати станцію. Як повідомив директор КП «Червоноградводоканал» Володимир Солдат, передбачено замінити 90% всього технологічного обладнання, яке експлуатується зараз на очисних спорудах міста. Цей проект теж спільний – україно-польський. За умовами конкурсу, на нього виділять більше 2 млн євро грантових коштів, які дві держави розділять між собою. Будівництво нових об’єктів чи реконструкцію наявних розпочнуть навесні. Аби втілити задум, у органів місцевого самоврядування буде лише 2 роки.

Загалом на реалізацію 10 проектів на Львівщині європейці виділять 6,5 млн євро.

Залишити відповідь