На Львівщині за пів року зібрали більше туристичного збору, ніж за весь минулий рік

Фото: ЛОДА

Туризм на Львівщині попри воєнний час працює. За перше півріччя цього року в області зібрали 20 мільйонів гривень туристичного збору. Для прикладу, в 2021 році 21 млн. грн. туристичного збору було зібрано за 12 місяців.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла керівниця управління туризму Львівської обласної військової адміністрації Наталія Табака.

«Так, це не зовсім туристи, це ті, хто вимушено приїхали до нас. Але є й ті, які приїхали на певний час перезарядитись, оздоровитись і відновитись, щоб далі бути ефективним і допомагати на своєму фронті», – розповіла чиновниця.

За її словами, торік в управлінні запустили проєкт «Експедиція громад», де знайомили туроператорів з туристичними об’єктами в місцевих громадах. Сьогодні проєкт живе в онлайн-форматі, де кожного дня розповідають  про нову туристичну дестинацію, куди можна поїхати. Також туроператори, які працюють на внутрішньому туризмі продумують нові маршрути і закликають подорожувати з ними тими місцями, які є безпечними.

Наталія Табака розповіла, що цього тижня в управлінні туризму відбулась нарада за участю чиновників, поліції, представників територіальних громад та лісників, де обговорювали тему збереження туристичних шляхів, якими можна проїхати велосипедами і пройти пішки, від лісового транспорту і джипів.

«Це про шляхи, де не можна їздити. А якщо це дорога в населеному пункті, то будемо ще на це звертати увагу», – зазначає посадовиця.

Корективи в туристичний сезон цьогоріч внесла війна. Зокрема, туристичний бізнес продовжує допомагати в тилу тим, кому потрібна допомога: поселяти, годувати. Загалом, з перших днів війни ресторатори Львівщини роздали 5 мільйонів безкоштовних порцій їжі.  

Також цього року в області запрацював новий туристичний проєкт  для дітей «Літо без тривог».

«Це такі одноденні поїздки на туристичні локації. Вже були два виїзди. Попереду у нас – сходження на гору Лопата. Такі історично-патріотичні мандрівки розраховані на вимушено переселених дітей і дітей-сиріт. Виїзди ми організовуємо спільно зі Службою у справах дітей і нашими партнерами. Всі витрати бере на себе туристичний бізнес», – розповіла Наталія Табака.

Також спільно з Державним агентством розвитку туризму України в управлінні шукають донорські програми, які б допомогли організувати оздоровлення і психоемоційну  реабілітацію військових і цивільних на курортах Моршина, Трускавця.

оренда квартири Львів

Новини