На півдні України ворог втратив 47 військових, 2 самохідні артустановки та гаубицю «Мста-Б»

Фото ілюстративне: ЗСУ

На півдні України підтверджені втрати противника складають 47 військових, 2 самохідні артустановки, гаубиця «Мста-Б», радіолокаційна станція та станція радіоелектронної розвідки, а також 3 одиниці броньованої техніки. По двох ворожих складах боєприпасів на Миколаївщині ЗСУ нанесено авіаційний і ракетний удари.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Ситуація в нашій операційній зоні динамічна й напружена, але під контролем сил оборони.

Противник продовжує наносити авіаційні та ракетні удари, вести артилерійські обстріли, але не має успіху і просування на захід, облаштовує відступні позиції.

На Криворіжжі вночі було обстріляно Зеленодольську громаду. Влучили по дачних будинках у передмісті Зеленодольську. Три будинки зруйновані, один – пошкоджено. Попередньо – люди не постраждали.

Намагаючись повернути собі втрачені позиції напередодні, протягом ночі, на Херсонщині, в напрямку Іванівки та Потемкіного, противник застосовував артилерійсько-мінометне озброєння. Успіху не мав.

Вибухи і обстріли лунали у Бериславському та Каховському районах. Окупанти використовують всі можливі види зброї, тому щоразу знищується все більше будинків, соціальної інфраструктури.

За повідомленням жителів області, через щоденні бойові дії виникає багато пожеж у лісах та на полях із пшеницею. Важко провести жнива, адже постійно йдуть бої.

В обласному центрі опір не вщухає. На вулицях з’являється все більше патріотичних написів, зображень прапору України та закликів до перемоги.

На Миколаївщині продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

На світанку внаслідок обстрілів у Широківській громаді, влучило по двох домогосподарствах, водонапірній башті, фермерському господарству. Зруйновано один житловий будинок. Потерпілих немає.

Парами ударних гелікоптерів Ка-52 та їх одиночним використанням ворог тричі атакував наші позиції в районі адмінмежі областей. Втрат нема.

Важкою ствольною артилерією серед дня ворог гатив по Миколаєву та Великій Костромці. В Миколаєві сімома снарядами вдарено в район одного з міських цвинтарів, а у Великій Костромці – по околицях села. Втрат не зафіксовано.

Намагаючись розвідати наші позиції на Херсонщині, ворог запускав безпілотник «Орлан-10», який силами розрахунку переносного зенітно-ракетного комплексу знищений.

По двох ворожих складах боєприпасів в Баштанському й Снігурівському районах Миколаївщини нами нанесено авіаційний і ракетний удари. Є підтвердження ліквідації одного складу, решта результатів дорозвідується.

За добу підтверджені втрати противника складають 47 рашистів, 2 самохідні артустановки, гаубиця «Мста-Б», радіолокаційна станція та станція радіоелектронної розвідки, а також 3 одиниці броньованої техніки.

В північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання ворожих сил додатково посилено підводним човном. Тож, напоготові 28 ракет типу «Калібр». 2 ВДК нагадують про присутність в ворожих планах десантної операції.

З Чорного моря до Дністровського лиману течією занесло морську міну. Вчасно виявлена, вона знаходилась на прибережній ділянці з ускладненим доступом, але під спостереженням фахівців підривної команди ВМС, які забезпечили її контрольований підрив на місці.»

оренда квартири Львів

Новини