Новини

На сесії ЛОР затвердили керівників медзакладів

Депутати Львівської обласної ради затвердили керівників медичних закладів. Їх обирали на конкурсній основі, учора ж на пленарному засіданні кандидатів підтримала більшість народних обранців.

Депутати затвердили десятьох переможців на посади директорів комунальних медичних закладів. Попередньо їх обрала конкурсна комісія, члени якої і представляли кандидатів. З усіма директорами тепер підпишуть контракти на п’ять років.

Як зазначив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, у разі виникнення проблемних питань, обласна рада, обласна адміністрація підписаний контракт можна розірвати.

У планах на майбутнє – перевести обрання керівників усіх медичних закладів області на конкурсну основу. Комісія не обрала лише двох кандидатів – на посади керівників Перинатального центру та обласної психіатричної лікарні. Щодо них ще триває дискусія. Наступне обговорення відбудеться 25 квітня. Обрані ж директори беруться до роботи вже у четвер.

На сесії депутати також затвердили зміни до обласного бюджету. За рахунок коштів, що залишилися у скарбниці з початку року, збільшили видатки на програму проектів місцевого розвитку – це 5 мільйонів гривень. Також понад півтора мільйона виділили на встановлення дорожніх знаків для обмеження руху вантажівок. Додаткові кошти скерували на програми цивільного захисту та розвиток мережі автомобільних доріг.

Залишити відповідь