На Сіверодонецькому напрямку росіян спіймали на «вологий цукор» – Сергій Грабський

Фото: СтопКор

Маневри навколо Сіверодонецької  агломерації з Рубіжним, Сіверодонецьком та Лисичанськом   насправді були пасткою для росіян. І українська армія використала її на 200%. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Сергій Грабський.

«Я використаю такий вислів, з дозволу його автора, як «вологий цукор». Коли ми хочемо забрати комах з хати, ми кладемо грудку цукру, і вони всі сходяться туди. Таку ж саму ситуацію ми бачили в районі Сіверодонецька. Це коли противник зосередив там до 40% своєї сили, практично припинивши будь-які дії на інших напрямках. Ми їх стягнули туди, нанесли ураження, вимотали їх так, що навіть Путін сказав, що треба дати можливість військам можливість перепочити», – говорить експерт.

Він вважає, що ворог там досяг такого поняття як «Піррова перемога». Вони зайняли локацію, але з великими втратами.

«Що означає перемога у війні? Вона означає не захоплення території, а знищення військ противника. І мені інколи приємно слухати коментарі злочинця  Гіркіна: «Ми знову хапнули повітря». Вони втратили колосальні ресурси, багато людей і досягли… нічого.  Вони захопили руїни», – вважає Грабський.

За його словами, в українській армії знали раніше, що будуть відходити від Лисичанська. Але військові створили  видимість того, що операція продовжується, щоб примусити ворога повірити, що вони отримають визначну перемогу і оточать наші війська.

«Вони отримали облизня і тепер змушені битися головою об наші укріплення на інших напрямках», – резюмує експерт.

оренда квартири Львів

Новини