На Запоріжжі загарбники залякують населення смертною карою – мер Мелітополя

Фото: Запорізька ОВА

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Відповідні заяви тиражують російські пропагандистські ЗМІ.

Про це в ефірі сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Почалась нова хвиля викрадення людей. Кілька днів тому, під час служби, був викрадений на центральній площі міста один з місцевих пастирів. Сьогодні ми не знаємо, де він перебуває. Також було викрадено кількох активістів. Усе це робиться для того, аби залякати мирне населення, щоб показати, що будь-який спротив чи непокора неможливі. На підтвердження цього місцеві гауляйтери на центральних каналах рашистської пропаганди зробили заяви, що вони пропонують ввести на тимчасово окупованих територіях смертну кару», – сказав Федоров.

За його словами, загарбники не отримали підтримки ні від цивільного населення, ні від представників влади (це стосується Запорізької, Херсонської та Донецької областей) і тому чинять геноцид проти українського народу.

«За чотири місяці лише в Мелітополі вони викрали понад 500 людей, але спротив зростає. Тож вони хочуть перейти до наступного етапу – до смертної кари. Вони хочуть робити це публічно, аби залякувати наших людей і надалі. Це не просто чутки. Це те, про що говорять гауляйтери в центральних ЗМІ РФ», – додав міський голова.

оренда квартири Львів

Новини