На Запорізькій АЕС до 500 окупантів і 50 одиниць важкої техніки – міністр енергетики

Фото: Голос України

На Запорізькій атомній електростанції, яку захопили російські окупанти, перебуває до 500 загарбників та приблизно 50 одиниць важкої техніки.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю «РБК-Україна».

«На Запорізькій станції ситуація залишається такою ж – вони фізично знаходяться на станції. Це від 300 до 500 військових і десь 50 одиниць важкої техніки в периметрі станції».

Галущенко також додав, що на станції в певний час з’явилися 11 осіб з «Росатому» – їх усіх ідентифікували, хто з яких російських станцій.

За словами міністра, наразі на станції перебувають і представники «Росатому», і український персонал.

Міністр підкреслив, що експлуатує станцію персонал «Енергоатому». Сама станція «працює, видає електроенергію, правда, обмежено, оскільки знищені деякі лінії». Нині електроенергія може подаватися лише по двох лініях.

Також, за словами Галущенка, є інформація, що деякі з росіян-енергетиків хочуть повернутися додому, причини цього невідомі, «але є певна інформація, що вони намагаються покинути станцію».

Що стосується Чорнобильської АЕС, то окупанти її покинули.

«Є інформація, що це відбувалося як відхід Орди з виносом всього, що там є – від вилок до комп’ютерів. У найближчі дні ми подивимося, що там залишилося», – підсумував міністр.

Запорізька АЕС та місто Енергодар із 4 березня окуповані російськими військами.

оренда квартири Львів

Новини