Найближчим часом США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні, – Остап Яриш

Фото:ПС США

Найближчими днями в Білому домі очікується  нове оголошення про  військову допомогу Україні. Про це заявив координатор Ради національної безпеки Сполучених Штатів із стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Однак, як пояснив в коментарі  «Першому Західному» журналіст ТРК «Голос Америки» Остап Яриш, в Вашингтоні поки не оголошують , що саме може бути в новому пакеті допомоги. Він допускає, що це оголошення може відбутись вже навіть цього тижня.

Відповідаючи на питання ведучої про настрої в Америці щодо передачі американських винищувачів – він відповів, що це перспектива не ближчого часу.

«Ми ставили такі питання до Пентагону і до Білого дому, і відповідь була така: дійсно, зараз розглядають ідею допомогти Україні перейти від радянських винищувачів до винищувачів американського зразка. Однак, в Пентагоні чітко підкреслюють, що це радше довготермінова  або середньотермінова перспектива. Не йдеться про те, щоб ці винищувачі Україна отримала наступного тижня, місяця чи двох місяців», – зазначає журналіст.

За його словами, передовсім має відбутись програма тренування українських пілотів і вона може тривати, за найкращими оцінками, до пів року.

«Цю поправку (про навчання українських пілотів -ред.) схвалили в проєкті оборонного бюджету США.  Він ще має бути ухвалений в цілому, але поправка закладена вже є. Америка в цілому готова допомогти Україні з винищувачами, але поки невідомо про які саме винищувачі йдеться і їх кількість», – говорить Остап Яриш. Він також висуває припущення, що про передачу американських літаків на найближчому засіданні військових міністрів в Рамштайні, не йтиметься.

Загалом з початку вторгнення Росії в Україну 24 лютого США надали Україні військової допомоги на суму близько 13 мільярдів доларів. З 2014 року ця сума сягнула 15,5 мільярда доларів.

оренда квартири Львів

Новини