Найгарячіші бої зараз точаться в Пісках, і на Бахмутському напрямку, – Андрій Тетерук

Фото: ЗСУ

Найгарячіші бої зараз відбуваються на Сході України: в Пісках, і на Бахмутському напрямку. Ворог використовує всю наявну в нього артилерію, авіацію і намагається зламати опір українських військ. Набоїв, яка накопичила  російська армія з часів Радянського Союзу, у них ще є багато і вистачить їм на роки.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Андрій Тетерук.

Але, на його думку, не кількість озброєння є вирішальною. При оцінюванні спроможностей України боронити себе, Путін прорахувався в головному: в українців достатньо мужності, щоб витримати будь-які озброєння.

Тому ворог не здатний відчутно змістити лінію розмежування в глиб країни, вважає експерт.

«На кількох ділянках наші військові просунулись вперед. Це свідчить про те, що потенціал, який був накопичений ворогом перед повномасштабним вторгненням, вже практично вичерпаний і ворог неспроможний розвивати успіх. Але йому вистачає ще сил утримувати займані позиції.  Попри те, що це обходиться ворогу великою ціною: втратами як техніки, так і особого складу. І деморалізація також буде сприяти нам, щоб в довгостроковій перспективі  ворог не був здатен до активних бойових дій», – розповідає Андрій Тетерук.

Але водночас військовий експерт попереджає про активізацію ворога в святкові для України дні: 23-24 серпня.

«Саме в такі дні їхні убога пропаганда буде робити все можливе, щоб зруйнувати наше свято. Треба бути готовим, що вони в звичний для себе спосіб будуть намагатись наносити чисельні ракетні удари і не тільки по військових позиціях, а й по мирних містах. Росія не вміє і не хоче  іншого варіанту своєї сили, аніж як за допомогою зброї. Тому треба готуватись, що вони можуть завдати більших і чисельніших ударів», – продовжує Тетерук.

Щодо запланованого росіянами показового судилища «азовців», то військовий вважає, що це шантаж, і цей засіб вони будуть використовувати, як у випадку з Енергодаром.

«Це шантаж і він буде продовжуватись аж доти, поки Росія буде здатна вести бойові дії», –зазначає військовий експерт.

Але він впевнений, що якщо ми будемо мати достатньо людей для обміну, це полегшить питання повернення наших полонених. Він каже, що люди в полоні повинні знати, що «ми за них боремось і обов’язково повернемо».

оренда квартири Львів

Новини