Найважливішими є зусилля з деблокади Чорного моря, – Ганна Гопко

Фото: ants

Встановити безпольотну зону над Чорним морем і надати Україні кандидата на членство в ЄС. У цьому намагались переконати європейський політикум представники України.

Про це а ефірі «Першого Західного» повідомила керівниця Мережі Ганна Гопко.

«У Парижі у Міноборони ми зустрічались з генералами і говорили про те, щоб Франція спільно з США та Великобританією зробили безпековий коридор, так звану “no-fly zone” над Чорним морем для того, щоб ми мали можливість зробити експорт продукції, яка зараз є у заблокованих портах», – говорить Ганна Гопко.

Щоб французи не лякались, вона наводила їм приклад перебування в Чорному морі британського есмінця Defender. І нагадала їм, що у Франції є крилаті протикорабельні ракети Exocet, які вони також можуть дати Україні.

Вона розповіла французам, які зараз головують у ЄС, що Україна також сподівається  на статус кандидата до членства у ЄС.  Активістка намагалась донести їм, що усі інші форми співпраці з ЄС нас не влаштовують.

Водночас, за словами, Ганни Гопко, у міжнародному спілкуванні прозвучала і проблема.  

«Справа в тому, що всюди на зустрічах українцям намагаються розповісти, що є хороша російська опозиція і тому треба думати про те, що робити після Путіна. Але насправді є хворе російське суспільство і імперська природа російської державності – це ключова проблема. Після зміни режиму Путіна Росія не стане іншою. І тому ми маємо пропонувати Заходу як деімперіалізувати Росію», – вважає  Ганна Гопко.

оренда квартири Львів

Новини