Нарешті запрацювала західна зброя, ЗСУ просуваються на трьох напрямках – Зеленський

Фото: ОПУ

Зброя, котру Україна отримала від західних партнерів, нарешті потужно запрацювала по лінії фронту: захисники завдають відчутних ударів по складах та важливих логістичних точках окупантів.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму черговому відеозверненні.

«Нарешті відчувається, що дуже потужно запрацювала західна артилерія – та зброя, яку ми отримали від партнерів.

Наші оборонці завдають дуже відчутних ударів по складах та інших точках, які важливі для логістики окупантів. І це суттєво знижує наступальний потенціал російської армії…

Українські сили просуваються наразі на кількох тактичних напрямках, зокрема і на півдні – на Херсонщині, в Запорізькій області».

За словами Зеленського, в окупації на півдні України росіяни закрили доступ до соцмереж, месенджерів і ютьюбу: «РФ заблокували будь-яку можливість людей знати правду про те, що відбувається, і про наш потенціал, який ми поступово збільшуємо».

Президент закликав українців спілкуватися із людьми на півдні – з Херсоном, Генічеськом, Бердянськом, Мелітополем та іншими містами і селами: «Поширюйте там правду. Використовуйте будь-яку можливість, щоб сказати людям в окупованих районах, що ми про них памʼятаємо і за них ми боремось».

Крім того, 6 липня у Харкові російським ракетним ударом був зруйнований педуніверситет. Цей удар пошкодив памʼятник українському філософу Григорію Сковороді.

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини