Наступного тижня на Сихові відкриють модульне містечко для переселенців, – головний архітектор Львова

Фото: Л.Зубач

Чергове контейнерне містечко для внутрішньо переміщених осіб планують відкрити у Львові. Цього разу – на Сихові. Воно буде вже третім після таких же об’єктів на вулицях Франка та Пулюя. Загалом у них зможе розміститись до 1000 людей.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, локації розміщення містечок обирали за німецьким принципом розселення біженців: через диверсифікацію локацій та соціальну інтеграцію людей. Обрані для модульних містечок ділянки, на його думку, найкраще для цього підходять, бо близько є вся потрібна інфраструктура. Запит на такі містечка, за його словами, є великий.

«Це добре житло, якісні контейнери. Я цікавився, що виробники такого житла у Відні є завантажені, і щоб замовити таку продукцію, треба чекати 4 місяці. Польща нам віддала свій військовий резерв. Вони нам їх віддали – нам треба було лише їх скласти. Також місто працює над благоустроєм, над підведенням комунікацій», – пояснює архітектор.

Також він розповів, що на бічній вулиці Богданівської зводять будинки для переселених вагітних жінок.

Наступними кроками головний архітектор Львова вважає розвиток програми постійного житла для переселених людей. Але це залежатиме від національної політики та підтримки міжнародних організацій.  Вже є певні напрацювання

«Насправді план Маршалла про інвестування у відбудову України не треба сприймати лише як майбутнє: війна закінчиться і почнемо відбудовувати. Львів вже став прихистком і має бути абсолютно адаптованим для того, щоб бути зручним для переселених людей, тому цей план Маршалла мав би вже працювати у Львові», – вважає чиновник.

оренда квартири Львів

Новини