Нацполіція упіймала шахраїв, які привласнили понад 500 тисяч доларів Міноборони


Нацполіція повідомила про підозру учасникам злочинної групи, які хотіли заволодіти коштами Міноборони під час закупівлі військової амуніції на суму 580 000 доларів.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

За даними слідства, до організації шахрайських схем причетні двоє громадян України – засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Один із них – діючий адвокат.

Зазначені громадяни були представниками Міністерства оборони. На виконання доручення Міноборони вони знайшли за кордоном постачальника товарів військового призначення для потреб Збройних сил України та організували укладення договору між оборонним відомством та турецькою компанією на загальну суму понад 16 млн євро.

Для заволодіння коштами фігуранти переконали керівництво турецької компанії укласти договір з підконтрольним товариством на закупівлю 1000 військових балістичних жилетів IV-го рівня захисту для їх термінової поставки на потреби ЗСУ. В результаті офшорна компанія отримала 580 000 доларів. Насправді жодних поставок продукції військового призначення не було, а отримані шахрайським шляхом кошти зловмисники розподілили між собою.

Під час обшуків вилучено 17 млн грн, 400 000 доларів, 100 000 євро, «чорнові» записи, документацію. Проводяться подальші заходи для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

оренда квартири Львів

Новини